Wanneer rijbewijs omwisselen in Spanje?

Ben je resident in Spanje met een europees rijbewijs? Het inruilen voor een spaans rijbewijs is niet altijd verplicht. Het is dus niet verplicht maar wel een aanrader.

Waarom raden wij dit aan? Mocht u door diefstal of verlies uw europees rijbewijs kwijtraken kan het heel moeilijk zijn om een nieuw te verkrijgen. Want een rijbewijs aanvragen in je land van oorsprong kan dat alleen als je ingeschreven staat als inwoner van een gemeente, meestal zijn residenten al uitgeschreven in het land van oorsprong.

Om je rijbewijs aanvragen in Spanje moet u daarvoor uw europees geldig rijbewijs in te indienen. Het is dan ook verstandig om uw rijbewijs tijdig om te wisselen voor een Spaans rijbewijs.

Bij VV Consulting helpen wij jou om een spaans rijbewijs makelijk te verkrijgen, wij maken de afspraak, wij vullen alle formulieren in, betalen de taksen en gaan met u mee naar de DGT. Contacteer ons.

Wanneer is het verplicht je rijbewijs wisselen?

  1. Voor je rijbewijs vervalt moet je verplicht een spaans rijbewijs aan te vragen.
  2. Als je rijbewijs geen verval datum heeft.
  3. Als je rijbewijs ouder is dan 15 jaar (5 jaar voor vrachtwagens en bussen), dan heeft u 2 jaar de tijd vanaf je resident bent geworden om het in te ruilen.

Heeft u nog meer vragen over een spaans rijbewijs? Contacteer ons.