Wat is een Certificado Digital?

“Un Certificado Digital” of een digitaal Certificaat wordt in spanje veel gebruikt en kan je veel kostbare tijd uitsparen. Met dit bestand hoef je niet overal aanwezig te zijn en kan je lange wachtrijen vermijden. Dit certificaat wordt uitgegeven door het FNMT (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre). 

De aanvraag voor een “Certificado Digital” is een eenvoudige en een snelle procedure. VV Consulting Spain kan je hierbij voordelig helpen. Contacteer ons

Wat is een Digitaal Certificaat in Spanje?

Een digitaal certificaat (of elektronisch certificaat) is een digitaal bestand uitgegeven door een vertrouwde derde partij (een certificeringsinstantie, in Spanje: FNMT) dat de link garandeert tussen de identiteit van een natuurlijk persoon of rechtspersoon (een entiteit), waardoor de eigenaar kan worden geïdentificeerd.

Wat kan je doen met een Digitaal Certificaat?

– Belastingaangifte indienen
– Elektronische handtekening van officiële documenten en formulieren
– Indienen van klachten en beroep aantekenen
– Raadpleging en inschrijving in het gemeentelijk register
– Raadplegen van verkeersboetes
– Aanvragen van subsidies
– Toewijzing kiescollege
– Digitale postbus
– Digitaal rijbewijs raadplegen

Waarom is het goed om een Digital Certificaat aan te vragen?

Snelheids- en tijdsbesparing: u hoeft niet te reizen of wachten om bepaalde procedures van uw persoon of bedrijf op te lossen. 

Hoe lang is een Digitaal Certicaat geldig?

het certificaat is 4 jaar geldig.

Hoe en waar kan je een Digitaal Certificaat verkrijgen

Bij VV Consulting Spain vragen wij voor jou een code aan bij het FNMT (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre). Eens we deze code verkrijgen moet de persoon die dit aanvraagd persoonlijk naar een openbare instantie, meestal is dit het gemeentehuis, met een geldig en origineel ID-kaart of paspoort.